Trafik Sigortasında Devrim

Trafik sigortasında 1000 liralık poliçe 600 lira oldu. Son 3 ay için geçerli fırsatı kaçırmayın

Geçen yaz anormal zamlı fiyatlarla trafik sigortası yaptırmışsanız size güzel bir haberimiz var. Poliçenizi iptal ettirerek aracınızı daha düşük fiyattan sigortalatmanız mümkün hale geldi. Habertürk’ün haberine göre 23 Eylül Cuma günü yürürlüğe giren uygulamayla Temmuz’da bin liraya yapılan bir poliçe, şimdi 600 liraya yapılabilecek.

Araç sahiplerini ciddi şekilde zorlayan trafik sigortası zamlarına büyük darbe indiren uygulama sessiz sedasız yürürlüğe girdi. Fahiş fiyatlı poliçenin vadesinin bitmesini beklemeden veya aracı satmadan trafik sigortasını yenileyebiliyorsunuz.

Kaldırılan madde ile açılan trafik sigortası yenileme yolu ile poliçe bitimine 30 gün kala yeni poliçe dönemi için daha ucuz olan başka bir sigorta yaptırarak, pahalı trafik sigortasını iptal ettirmeniz gerekiyor.

Yani örneğin Ağustos’ta 1000 liraya yaptırmışsanız trafik sigortasını, bugün 600 liraya (1 yıl geçerli fiyat) yeniden yaptırabiliyorsunuz. Sigorta şirketi, poliçeden 2 aylık sigorta tutarı olan 166 lira ve 41 lira da cezayı kesip kalan 793 lirayı iade edecek. Böylece cezaya rağmen 1000 lira yerine 793 lira ödemiş olacaksınız.

3 ay içinde yapılması gerekiyor

Bu haktan yararlanabilmek için son 3 ay içinde trafik sigortası yaptırmış olmak gerekiyor. Orijinal poliçe vadesinden itibaren 3 aylık süre içinde bu fırsattan 2 kez yararlanabiliyorsunuz. Yani fiyatlar daha da düşerse tekrar iptal ettirebilirsiniz.

Eğer fesih tutarını sigortacıya öderseniz, ikinci poliçe 1 işgünü içinde de yürürlüğe girebiliyor. Eğer beklemeyi seçerseniz, o arada oluşacak hasar taleplerinde ikinci poliçeniz başlayana kadar birinci esas alınıyor. Kamu kurumlarında vadelerin toplu olması için fesih primleri alınmıyor.

Kaskoda da aynı yenileme fırsatı var

Yeni düzenlemeyle kasko ve trafik sigortalarını aynı anda yaparak zamandan tasarruf sağlıyor. Kasko’da da trafik sigortasındaki yenileme fırsatı var. Kaskonuzu da iptal ettirerek daha ucuz bir fiyattan veya daha avantajlı başka bir sigorta şirketinden yeniletebiliyorsunuz.